Откриха над 57 000 дрехи ментета в граничните зони на Дунав мост – Русе и Видин

Снимка: АМ

Нарушенията са установени в рамките на съвместната операция по противодействие на контрабандата

Фалшивите стоки – чанти, панталони, блузи, парфюми и други артикули, носещи неправомерно логата на световноизвестни брандове, са установени в рамките на извършени четири проверки на Дунав мост - Видин и Дунав мост - Русе. Нарушенията са установени в рамките на съвместната операция по противодействие на контрабандата, в която участват смесени екипи от ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност", Агенция „Митници“ и Национална агенция за приходите.

Най-голямото количество – 54 433 текстилни изделия от 28 различни търговски марки, повечето от които луксозни, са задържани на 21 май т.г. в района на гранична зона  Дунав мост-Видин, съобщават от Агенция "Митници". На изходящо трасе за камиони пристига товарна композиция, управлявана от турски гражданин, на път от Турция за Полша. По документи в камиона били превозвани различни видове дрехи, но при разтоварването на стоките и предприетия физически контрол, товарът бил задържан заради съмнения за нарушаване на правата на интелектуалната собственост. При други три проверки на автобуси, пътуващи за Румъния и Молдова, осъществени на 16 и 17 май в граничната зона Дунав мост-Русе,  също били установени „маркови“ стоки. 565 текстилни изделия били открити в багажа на стюард, турски гражданин. Мъжът е заявил, че стоките са негови, но не ги е декларирал, нито е представил придружителните документи за тях, съгласно законодателството. Дрехите са иззети, на мъжа е съставен акт.

Общо 1625 артикула - шапки, блузи и парфюми, носещи логата на световни брандове, са иззети и от представен от шофьор на автобус личен багаж. Турският гражданин е признал, че ги пренася в нарушение, с цел търговия. Фалшификатите са иззети, на мъжа е съставен акт.

При друга проверка, в багажа на пътник – турски гражданин, са установени общо 326 артикула -  чанти, мъжки панталони и дънки, също обозначени с лога на търговски марки. Пътникът е заявил, че не ги е декларирал, тъй като не знаел за това си задължение. „Марковите“ артикули са задържани, а на пътника е съставен акт за установяване на административно нарушение.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK

//