Областният управител Александър Пандурски проведе изнесени приемни в Рила и Кочериново

Снимки: Областна администрация - Кюстендил

Кметският наместник на Смочево алармира, че в селото има проблем с тока

Изнесени приемни за жителите на общините Рила и Кочериново проведоха областният управител инж. Александър Пандурски и неговият заместник Кристиян Иванчов. Сред поставените проблеми бяха за качеството на питейната вода в с. Смочево, състоянието на уличната мрежа, както и казуси със земеделски имоти. 

Кметският наместник на Смочево алармира, че в селото има проблем с тока - много често има вариращо напрежение. “Постоянно имаме жалби за развалени домакински уреди”, обясни кметският наместник. Като проблем се изтъкна и частичната липса на канализация в Смочево. 

След приемните инж. Пандурски и неговият заместник се срещнаха и с кметовете на двете общини - Георги Кабзималски на Рила и Иван Минков на Кочериново. 

По част от поставените проблеми кметът ни Рила Георги Кабзималски обясни, че предстои да се решат в най-кратък срок. 

За проблемната ул. “Христо Сокола” предстои сключване на договори с избраните за изпълнители участници в строителния процес (строител, строителен надзор и авторски надзор) и започване на строително-монтажните работи. 

Кметът Кабзималски информира, че е обявена и обществена поръчка за избор на изпълнител за извършване на текущ ремонт на градския музей „Алекси Рилец“ в гр. Рила. Проектът е за подобряване условията за достъп и представяне на културното наследство в община Рила, като срокът за получаване на оферти е до 21 август 2023 г. 

Кметът внесе яснота, че се работи и по друг проект, който също е на етап обявяване на обществена поръчка. “Ще се извърши основен ремонт, преустройство и пристройка на асансьор на обществената ни сграда за социално-здравни услуги (бившата поликлиника)”, посочи Кабзималски. 

По време на приемната областният управител инж. Пандурски обясни, че довеждащият водопровод до с. Смочево ще бъде рехабилитиран до краят на тази или началото на следващата години.

“Трябва да дадем някакъв толеранс на ВиК оператора. Във връзка с проблемите в този сектора се очаква да дойдат инвестиции от МРРБ. Очаква се да има нова техника, с помощта на която по-бързо и лесно да се отстраняват авариите. Ще коментирам поставените въпроси с шефа на ВиК и с кмета на общината и, ако е необходимо, следващият месец ще направим нова среща”, обеща Пандурски. 

Той подчерта, че изграждането на пречиствателна станция е от изключителна важност за Рилското корито и региони. “Ще се борим да се получи съответното финансиране за нея”, заяви областният управител.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK