Зам.-областният управител Христо Ангелов - гост на откриването на консулство на Румъния в Пловдив

Снимки: Областна администрация - Благоевград

Консулството ще обслужва областите Пловдив, Ловеч, Габрово, Хасково, Кърджали, Смолян, Пазарджик, Благоевград и Кюстендил

Почетно консулство на Румъния в Пловдив беше официално открито днес в Конгресния център на Международен панаир Пловдив. Лентата прерязаха посланикът на Румъния у нас Н. Пр. Бръндуша Предеску, кметът на Пловдив Костадин Димитров и почетният консул д-р инж. Димитър Белелиев.

На тържественото откриване присъства заместник-областният управител на област Благоевград Христо Ангелов, заместник-председателят на 49 Народно събрание Никола Минчев, депутати, дипломати, представители на местната власт. 

"Двустранните търговски и икономически отношения между Румъния и България се развиват динамично. Потенциалът в образование и културен обмен е огромен. Двустранният туризъм е основа за развитие на нашите отношения. За мен е голяма отговорност да бъда почетен консул на Румъния в България. Ангажирам се да работя в полза на двете страни" - заяви почетният консул Белелиев.

Христо Ангелов пожела успешна и ползотворна работа на всички работещи в новото консулство и изрази увереност, че то ще създаде предпоставки за активизиране на двустранните търговско-икономически, културни и образователни отношения, и ще бъде не само център на дипломатическа дейност, но и мост за развитие на тези двустранни връзки.

Консулството ще обслужва областите Пловдив, Ловеч, Габрово, Хасково, Кърджали, Смолян, Пазарджик, Благоевград и Кюстендил. Седалището на представителството се намира в административната сграда на Международен панаир Пловдив.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK