Днес ще преобладава слънчево време

Снимка: Infomreja.bg

Максимални температури между 20 и 25 градуса

Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, но над Североизточна България облачността ще продължи да се увеличава и на места там в следобедните часове ще превали. С до умерен северен вятър ще прониква по-хладен въздух. Максималните температури ще са предимно между 20° и 25°, малко по-ниски в североизточните райони и по Черноморието, в София – около 21°.

Над планините ще бъде предимно слънчево. По-значителни временни увеличения на облачността ще има около и след обяд и на отделни места ще превали. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 7°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна по северното крайбрежие и главно там в следобедните часове ще има валежи от дъжд, възможно е и да прегърми. Ще духа до умерен, предимно северен вятър. Максималните температури ще са между 17° и 20°. Температурата на морската вода е около 18°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но остане малко по-високо от средното за месеца.

Слънцето в София изгрява в 5 ч. и 54 мин. и залязва в 20 ч. и 54 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 00 мин. Луната в София изгрява в 00 ч. и 17 мин. и залязва в 8 ч. и 50 мин. Фаза на луната: три дни преди последна четвърт. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK

//