Три български боксьорки на последната олимпийска квалификация

Снимка: БФБокс

Боксьорките започват битките на 24 май

Три българки ще вземат участие във втората и последна световна олимпийска квалификация по бокс.

Решаващата битка за спечелване на квоти за Игрите в Париж ще се проведе от 24 май до 3 юни в Банкок. В столицата на Тайланд България ще бъде представена от европейската вицешампионка Златислава Чуканова в категория до 50 килограма, бронзовата медалистка от шампионата на Стария континент Аслъхан Мехмедова в категория до 60 килограма, както и Джоана Нуамеруе в категория до 66 килограма. Отборът пътува тази вечер, като ще бъде воден от треньорите Борислав Георгиев и Роман Цветков.

"Честно казано, не мога да имам очаквания на фона на последните съдийски брадви срещу Златислава на финала на европейското и на квалификацията в Италия. Нека да са здрави, щом отиваме там, целта ни са квотите, няма как да е по друг начин. Имахме проблеми, Аслъхан бе болна цяла седмица, но се надявам да се съвземе. Тя е достатъчно мотивирана. В последния момент към нас се присъедини и Джоана, която получи тежка контузия на рамото в Италия, но вече е възстановена. Благодаря за бързата реакция на федерацията ни, която веднага ѝ подаде ръка, за да може тя да пътува с нас. Добре е, че Златислава и Аслъхан отиват като медалистки от европейското първенство. Ще гледат с по-различно око на тях. Това е добре за тяхното самочувствие, за съдийския поглед, дори за публика и коментатори. Отиваме на война, дано да имаме и късмет на жребия", каза преди пътуването Борислав Георгиев, цитиран от БТА.

Дотук България има две квоти при жените за Игрите в Париж. Те бяха спечелени от Станимира Петрова до 54 килограма и Светлана Каменова - 57 килограма. Двете продължават подготовката си на родна земя, като водят индивидуални занимания.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK

//