Гонзо: Искам да спечелим Лигата на нациите

Снимка: startphoto.bg

Той взе участие в церемонията по определяне на най-добрите играчи в юношеския ни футбол

Президентът на Българския футболен съюз Георги Иванов сподели след церемонията по определяне на най-добрите играчи в юношеския футбол в страната, че желанието му е националният отбор да спечели Лигата на нациите. 

Ето какво още каза той: 

"При всички положения тези награди ще имат положително влияние за момчетата. От една страна, ще кара призьорите да поддържат нивото, а за тези, които не са получили награди, ще е мотивация да ги постигнат в бъдеще. Това е бъдещето на България. След време това ще са футболистите, с които или ще се гордеем, или ще се срамуваме. От нас зависи как сме работили с тях. От две години и половина изключително много работим в българския футбол. Казвал съм и преди - ако искаме да имаме добри футболисти, трябва да имаме добри треньори, защото те са много важни. Да имаме необходимите условия да тренират, за да се развиват в дългосрочен план. Не мисля, че е добре да налагаме правила в професионалния спорт за налагане на определен тип играчи. Важното е да работим правилно. Мисля, че след време ще имаме доста добри футболисти, като гледам тези момчета, които имаме в момента.

Ще се срещнем със силни противници, които ще играят на Европейско първенство. Ще бъде полезно, за да се подготвим за Лигата на нациите. Резултатите винаги са важни, когато играе националният отбор, дори и да са контролни срещи. За клубния футбол искам всички отбори да стигнат груповите фази на турнирите. За националния отбор искам да спечелим Лигата на нациите, да поставим вече една основа на добър отбор и да покажем плодове на труда. За мен не беше толкова от голямо значение за вписването, но то бе необходимо, за да направим някои промени, които сме планували, които не можеха да станат,без да има вписване".

Той също така разкри, че националният отбор ще играе домакинските мачове в Лига на нациите на стадион "Христо Ботев" в Пловдив. 

"До края на годината националите ще играят на стадиона в Пловдив. Това е един модерен стадион, със сигурност ще се чувстват отлично на него".

"Лъвовете" ще приемат през есента съставите на Люксембург, Беларус и Северна Ирландия. /Топспорт/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK

//