И Асена Сербезова се оплака за натиск от съдебната система

Снимка: БГНЕС

Сербезова обясни, че не знае дали хората, които са ѝ се обадили по време на пандемията, са свързани с групата около Мартин Божанов

Бившият министър на здравеопазването в кабинета на Кирил Петков - проф. Асена Сербезова, сподели, че е била подложена на натиск от висш магистрат от съдебната система.

"По време на разговора ми беше казано, че ще бъдат приложени силови методи - не да внимавам и да се кротвам, а директно ми казаха, че ще бъдат приложени силови мерки, ако не спра да рева за проверките за липсата на лекарства по време на COVID пандемията", обясни тя в студиото на bTV.

"Аз не престанах да рева, продължи да обикалям студиата и да посочвам на обществото какво правят другите държави, че това насаждане на страх и паника е вредно, че държавата трябва да се подготви за идващата пандемия", коментира бившият здравен министър. След първоначалните заплахи нямало повече напомняния за други силови методи.

Сербезова обясни, че не знае дали хората, които са ѝ се обадили по време на пандемията, са свързани с групата около Мартин Божанов-Нотариуса. Тя е споделила на тогавашния главен прокурор Иван Гешев за заплахи от страна на висш магистрат, че ако не престане да реве за проверките за липса на лекарствата, спрямо нея ще бъдат приложени силови мерки.

Сербезова не отрече, но и не потвърди, че заплахите са идвали от ръководителя на дирекция "Публична комуникация" към главния прокурор Веселин Иванов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK