Прокуратурата в Костинброд разследва случая с взрива на газопровод

Снимки: ПРБ

В резултат на инцидента е пострадала 79-годишна жена

Под ръководството и надзора на Районна прокуратура – Костинброд се извършват незабавни действия по разследване за причинен взрив на газопровод в града. Образуваното досъдебно производство е по чл.134 от НК, съобщават от държавното обвинение.

По указания наблюдаващия прокурор се извършва оглед на местопроизшествие от екипи разследващи полицаи от РУ на МВР гр. Костинброд и ОД на МВР гр. София.

На този етап от разследването е установено, че днес, 14.06.2024 г., при извършване на ремонтни дейности със строителна техника – багер, е бил засегнат газопровод от газопреносната мрежа на града. Той се е намирал на около 30 см дълбочина в земята.

Образуваната струя от газта е причинила късо съединение в електрическата верига към намиращия се в близост частен имот. В резултат на инцидента е пострадала 79-годишна жена, която се е намирала в засегнатата къща.

Същата незабавно е изведена от къщата и е транспортирана от екип на Спешна помощ в болнично заведение в гр. София. Настанена е в УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ с изгаряния.

От ударната вълна са причинени имуществени щети по къщата и по лек автомобил.

По досъдебното производство ще се извършат всички действия по разследването за установяване причините за действията на водача на багера, както и други, допринасящи за изясняването на случая.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK

//