Община Кочериново търси финансиране за ремонт на пътя Бараково-Пороминово-Стоб

Снимка: Infomreja.bg

Това обявиха от Общината във връзка с готвен протест в социалните мрежи

Във връзка с появила се информация в социалните мрежи за организиране на протестни действия и вменяване на бездействие на община Кочериново по отношение на състоянието на пътя от с. Бараково до с. Пороминово, предоставяме следната информация:

През последните години община Кочериново търси всички възможности за финансиране за ремонт на общински път KNL 3087 /Бараково – Пороминово – Стоб – 6400 м/, тъй като необходимите средства за това са извън възможностите на общинския бюджет. За последен път с вх. № 08-00-380/24.03.2022 г. е подадено искане за финансиране в Министерство на регионалното развитие и благоустройството на стойност 5 851 905, 48 лв., но до момента същото все още не е одобрено.

В тази връзка най-проблемният участък от пътя на ул. „Никола Вапцаров” – от моста на с. Бараково до разклона за с. Пороминово и с. Стоб е предвиден за ремонт от бюджета на община Кочериново чрез капиталови средства. Поради забавянето в процедурата по приемане на Държавния бюджет на Република България и бюджетите на общините и след указания от Министерство на финансите за приемане само на инвестиционна програма по обекти за капиталови разходи, размерът на които се определя на база броя на населението на съответната община, инвестиционната програма на община Кочериново е приета с Решение № 44 от Протокол № 4 от 19.04.2023 г. на Общински съвет Кочериново.

Единият от включените за финансиране през 2023 г. обекти е цялостно асфалтиране на въпросния участък от ул. „Никола Вапцаров” гр. Кочериново на стойност 118 213 лв., съобщават от Общината. След приключване на всички необходими по закон подготвителни процедури асфалтирането ще бъде изпълнено.

Освен това до населените места Пороминово и Стоб има и друг достъп по Републикански път III-107, който води до гр. Рила и Рилски манастир и е в перфектно състояние.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK