Герчев се обяви срещу превръщането на Районния съд в Разлог в териториално отделение на РС-Гоце Делчев

Снимка: Община Разлог, архив

Според него тези промени са несправедливи към Районния съд в Разлог и към хората в общината

Кметът на община Разлог изрази своето възражение пред Висшия съдебен съвет срещу готвената промяна на съдебната карта на България.

Красимир Герчев се обявява за равен достъп до правосъдие.

„Категорично се обявявам против обявения Модел4 на Висшия съдебен съвет за реформа на съдебната карта на България, която превръща Районния съд в Разлог в териториално отделение на Районния съд в Гоце Делчев.

Реформата предвижда в Районния съд в Разлог да останат подсъдни гражданските дела с цена на иска до 2000 лева, както и около половината от разглежданите там наказателни дела.

За хората на община Разлог и прилежащите общини това е промяна, която ги лишава от правото на достъп до правосъдие и ще ги затрудни значително", заявява в своя позиция градоначалникът на Разлог.

Според него тези промени са несправедливи към Районния съд в Разлог и към хората.

„Подкрепям протестите на разложките адвокати срещу Модел4 и сме готови на общи протестни действия в защита на институцията Районен съд Разлог – със съдържание и дейност – в полза на правосъдната система на България и на хората от община Разлог", подчертава още кметът на община Разлог, Красимир Герчев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK