Храмът в с. Гърляно вече е с облагородено дворно пространство, до седмици отваря врати за миряни

Снимки: ПП ГЕРБ

Местните хора за първи път ще имат свое свято кътче, където да отправят молитва и да почитат църковните празници

Новопостроеният храм в кюстендилското село Гърляно вече има обособено и красиво дворно пространство, което кандидатите от ГЕРБ - СДС Христо Терзийски и Михаела Крумова, заедно с млади хора от структурата, облагородиха и залесиха през почивните дни. 

Малкото планинско селце е без черква от Римско време. Храмът “Света Неделя” започва да се строи преди години и към днешна дата, с общи усилия на спонсори и на Дирекцията по вероизповеданията, вече е готов и ще отвори врати за миряни. Сред хората, които пред годините са дарявали лични средства и са подпомагали неговото изграждане и довършване, са и от местната структура на ГЕРБ в Кюстендил - Даниел Данчев, Христо Терзийски, Михаела Крумова и още много други благодетели. 

Освен финансови средства, представителите на ГЕРБ отделиха от времето си и вложиха и личен труд. Водачът Терзийски, третата в листата Крумова, младежи и активисти запретнаха ръкави през почивните дни и облагородиха дворното пространство около храма. Те засадиха различни видове дървета - върба, бреза, канадски дъб, смърч и подготвиха терена за тревно озеленяване. 

До седмици предстои храмът “Света Неделя” да бъде тържествено осветен и да отвори врати за миряните. Така местните хора за първи път ще имат свое свято кътче, където да отправят молитва и да почитат църковните празници.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK

//