БСП : Срещата в НДК е фалшива, чужди партии, стари лица, без нови идеи

Снимка: Румяна Тонева, 24 часа

„Абсурдно е членуващи в други партии да организират движение вътре в БСП“

Изпълнителното бюро на БСП излезе с позиция във връзка с проведената вчера среща, обявена като среща на социалисти от цялата страна и учредяване на движение " Бузлуджа":

1.  Информацията, че на нея присъстват социалисти, членове на БСП е фалшива. Мнозинството от участниците бяха председатели и ръководства на други партии: АБВ,  Движение 21, Изправи се. Бг и др., както и безпартийни хора. 

2.  Абсурдно е членуващи в други партии да организират движение вътре в БСП. Нечленуващи в БСП да искат свикване на извънредно заседание на  конгрес на БСП. Това минава всякакви граници на политическа  логика и морал.

3.  Вместо очакваните нови идеи  за модерна лява политика  и нови лица,  единствената новина , която тази среща произведе е, че хора извън бсп искат оставката на лидера на партията. Нямаше никакви идеи за лява политика, а лицата бяха старите политици на прехода. 

4.  Претенциите за морална алтернатива се разбиват на пух и прах във фактите: АБВ на Първанов управлява заедно с ГЕРБ  и въведе убийствената пенсионна реформа. Сергей Станишев въведе плоския данък и се целуна с Местан на Орлов мост. А днес заяви, че Мария Габриел трябва да стане премиер и да има правителство ГЕРБ СДС-ППДБ.  Мая Манолова получи поста на омбудсман, благодарение на Борисов. Иван Таков  направи сглобка в СОС  с ППДБ  и ГЕРБ и внесе увеличението на заплатите на общинските съветници на 6000 лв.  Единственото, което ги обединява е желанието за оглавяване на БСП  и използването  на партията за лични цели.

5.  Подписката на над 50 членове на НС също е фалшива. В нея фигурират имена на хора, които не са членове на БСП. Има такива, които членуват в други партии. А някой от уж подписалите не знаят, че имената им фигурират в този списък. 

6.  Въпросът с лидерството в БСП се решава единствено от членовете на партията на пряк избор. Такъв ще има в края на годината. Всеки, който отговаря на условията може да се кандидатира и да спечели най- добрия.

7.  Подобни прояви на прага на нови избори целят единствено удар по БСП  и сваляне на резултатите.

8.  Призоваваме лявомислещите хора и всеки, който споделя стремежа ни да се премахне задкулисието, паралелната държава, зависимостите и кражбите, както вътре в партиите, така и в държавата, да ни подкрепи като единствените, които не се прегърнахме с мафията, не ви излъгахме и предадохме“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK