Мним адвокат източил хиляди с фалшиви пълномощни. Валери Георгиев се представял за адвокат и предлагал помощта си на хора, които са загубили близките си в катастрофа, предаде "Нова телевизия". В момента по случая тече акция на МВР.

Георгиев, който се е представял за адвокат, но всъщност е адвокатски сътрудник и е без юридическо образование, издирвал хора, които са загубили близки при катастрофа и предлагал помощта си, за да им се изплати обезщетение, дори предлагал на някои малка сума пари.

Жертвите на Валери Георгиев са предимно неграмотни хора и след като ги убеждава, че ще им помогне, ги води при нотариус, където те подписват множество документи, като пострадалите не знаят какво подписват понеже не могат да четат. В последствие голяма част от застраховките са отивали при мнимия адвокат, който е от Златна Панега, но не и при жертвите.

Има и данни за много фалшиви пълномощни, които са представяни пред няколко застрахователни дружества, като се предполага, че една от големите ни застрахователни компании е източена с 1,5 милиона лева.

Съдружникът на Валери Георгиев, адвокат Петър Тихин коментира, че атаките срещу Георгиев "са от конкуренцията".

В прокуратурата има няколко сигнала срещу адвокатския сътрудник, като Районна прокуратура-Костинброд му подвига обвинение за фалшифициране на заповед. Наложена му е парична гаранция от 1000 лв.

През изминалото денонощие са задържани трима души - Валери Георгиев, съдружникът му адвокат Петър Тихин и адвокат Цено Стоянов, по чийто банкови сметки са минавали обезщетенията.