Задържаха 64-годишен, държал наркотици в къщи в Яхиново и Тополница

Снимка: Infomreja.bg

Той е задържан за 72 часа от Окръжната прокуратура в Кюстендил

Окръжна прокуратура – Кюстендил, привлече в качеството на обвиняем 64-годишния И.С. по досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 354а, ал. 1, изр. 1, пр. 1, вр. чл. 26, ал. 2 и по чл. 354а, ал. 1, изр. 2, вр. изр. 1 от НК.

На 16.11.2022 г. в къща в с. Яхиново, община Дупница, И.С. държал високорискови и рискови наркотични вещества с цел разпространение, разпределени в няколко обекта.

В полиетиленови пликове било открито бяло прахообразно вещество, реагирало при извършен полеви наркотест на MDMD (метамфетамин). Отделно в кашон и торбичка били намерени блистери с таблетки, реагирали на кетамин.

В друг имот в с. Тополница, община Дупница, обвиняемият държал в бидон, кофи и пликове прахообразно вещество и таблетки. Те реагирали на кетамин, метадон, опиати и MDMD (метамфетамин).

При претърсване на къща в с. Тополница били иззети държаните от И.С. прекурсори - ефедрин, както и материали и съоръжения за производство на наркотични вещества – таблетираща машина, автоматична машина за опаковане на таблетки в блистери и компресор.

По делото са събрани многобройни убедителни доказателства за извършителя на престъпните деяния – И.С.

Незаконното държане на наркотични вещества с цел разпространение, на прекурсори и съоръжения за тяхното производство са тежки умишлени престъпления по смисъла на Наказателния кодекс.

Окръжна прокуратура – Кюстендил, задържа обвиняемия И.С. за срок до 72 часа с оглед осигуряване на явяването му пред съда за разглеждане на искането на държавното обвинение за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK