Постоянен арест за извършителя на двете убийства край Лозен

Снимка: БНТ1

Той е направил пълни самопризнания

Софийската градска прокуратура внесе искане в Софийския градски съд за определяне на мярка "задържане под стража" на Чавдар Бояджиев, обвинен за двете убийства край софийското село Лозе.н, съобщава БНТ1

Адвокатът на обвиняемия заяви, че не оспорва исканията. Самият Чавдар Бояджиев също заяви, че не възразява да бъде задържан под стража.

По време на гледането на мярката стана ясно, че по дулото на пистолета има кръв на лице от женски пол. Той е застрелял Яна отблизо и кръвта ѝ е опръскала пистолета.

Бояджиев е искал да отиде в Русия и да се бие като доброволец, тъй като така няма да е възможно да бъде екстрадиран у нас.

Адвокатът му казва, че Чавдар се разкайва и по тази причина не иска да се променя мярката му. Освен това го е страх от приятелите на жертвите и в ареста ще се чувства по-сигурно.

Вчера стана ясно, че мъжът е направил пълни самопризнания. При задържането у Бояджиев е открит пистолет със заличени номера, както и дебитна карта на една от жертвите.

Убийствата на 18-годишната Яна и 27-годишния Иво са извършени по особено жесток и мъчителен за жертвите начин, като мотивът са финансови отношения между Бояджиев и жертвите.

Стана ясно и че през април миналата година задържаният е извършил друго убийство - на 22-годишна жена, но тогава е освободен с мярка подписка, защото е бил обвинен в убийство по непредпазливост.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK