Демонстрации в подкрепа на палестинците бяха организирани в много градове в Турция

Снимка: iStock

Повечето от протестиращите срещу Израел са били мигранти

Демонстрации в подкрепа на палестинците бяха организирани през уикенда в много градове в Турция.

В събота пред посолството на Израел в Анкара се състоя протест против действията на израелската държава. На следващия ден - в неделя, пред джамията „Хаджъ байрам“ в турската столица се събраха стотици поддръжници на палестинците. Демонстрантите издигнаха плакати с лозунги против Израел.

Протести срещу Израел бяха организирани в още редица градове, включително в Истанбул, Измир, Невшехир, Коня, Адана, Афионкарахисар, Сиирт.

Много хора се събраха в събота пред джамията „Фатих“ в едноименния централен истанбулски район, разказва пред БТА жителят на Истанбул Енгин.

По думите на очевидеца повечето от протестиращите срещу Израел са били мигранти. Енгин, който се занимава със строителство, каза, че демонстрантите са издигнали флагове на Палестина и плакати с лозунги в подкрепа на палестинците и радикалното палестинско движение Хамас. Протестиращата тълпа е стигнала до парка „Фатих“.

Председателят на Асоциацията на анадолската младеж Салих Туран държа реч в подкрепа на Палестина, каза още пред БТА Енгин.

По информация на местните медии протестът в района Фатих е бил организиран от ислямистката ХЮДА-ПАР. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK

//