Полицията в Смолян ще следи за реда по време на Световната купа по сноуборд "Пампорово - 2024"

Снимка: БТА

Ще бъде въведена временна организация на движението

Над 50 полицаи от Областната дирекция на МВР в Смолян, включени в 13 полицейски екипа, ще осигуряват безопасността на движението и опазването на обществения ред при провеждането на състезанията от Световната купа по сноуборд алпийски дисциплини „Пампорово – 2024 г.“, съобщи говорителят на полицията Елена Стоилова. Тя посочи, че за обезпечаване на сигурността по време на подготовката и самото провеждане на състезанията, са предприети редица мерки.

Освен състоялите се срещи с представители на ангажираните институции, е сформирана и работна група на експертно ниво. „Създадена е организация за засилено полицейско присъствие. Засилено дежурство ще бъде осигурено и от службите за пожарна безопасност и защита на населението“, каза още Стоилова.

От полицията посочват, че ще бъде въведена и временна организация на движението на моторни превозни средства и граждани. За времето от 6:00 ч. до 16:00 ч. на 20-и и 21 януари се ограничава транзитното движение на автомобили по участък от път III-8641 Пампорово - Смолян - от кръстовището с път III-864 (бившата автогара в комплекса) до подхода за комплекс „Манастирите“. По време на състезанието в отсечката ще бъдат пропускани превозни средства на организаторите и участниците, гости на хотели и собственици на имоти. Движението ще се осъществява с пропуски, получени от организаторите на събитието.

Транзитният трафик по направлението Проглед - Пампорово - Смолян ще се пренасочва по обходен маршрут по път II-86 Проглед - Соколовци - Смолян през прохода "Рожен".

Ограничава се и движението на товарни автомобили по път III-864 Проглед - Пампорово - Стойките. Трафикът ще се пренасочва през проходите "Рожен" и "Превала". Препоръчително е водачите на камиони да използват и следните обходни маршрути: Пловдив - Кричим - Девин - Стойките - Смолян и обратно, както и Пловдив - Кърджали - Ардино - Смолян и обратно заради очакваното засилено движение към курорта Пампорово. /БТА/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK