Паунов за изолацията на стадион „Осогово“: Тук сме, за да срутим една по една кулите на лъжата

Снимки: Infomreja.bg

Подменят 20 квадрата заради пукнатина, обектът е все още в гаранция

В събота се появи грандиозно твърдение в социалните мрежи, което беше разпространено със заглавия „срути се“ „падна“ изолацията на стадион „Осогово“. Сега, за да разберем истината днес сме поканили реалните участници в ремонтните дейности  на стадиона.  С тези думи започна изявлението си кметът на града Петър Паунов.

Ясно около дейностите на стадион „Осогово“ внесе първи управителят Васил Гиков. „В петък, около 13 часа, забелязах, че има пукнатина - процеп на фасадата на покрива. В същия момент сигнализирах инженера на Община Кюстендил и му обясних ситуацията. След не повече от 20 минути дойде представител на фирмата на Александър Малинов. Дойдоха работници на фирмата и планираха за събота сутринта да започнат ремонтни дейности. Нямаше как да започнем работа веднага, защото под козирката имаше коли. В събота в 8 часа се започна обрушването. В момента вече се слага новата изолация“, обясни Васил Гиков.

От своя страна подизпълнителят на обекта Васил Боянов заяви, че е реагирано мигновено на сигнала. „Веднага сложихме сигнални ленти и започнахме дейностите по ремонта. Появи се  един младеж, който се представи, че е от Продължаваме промяната и е журналист, след което започна да снима. Категорично казвам, че не е падала никаква изолация “, обяви още Боянов.

Изявление по случая направи и Александър Малинов – представител на фирмата под изпълнител: След като беше казано, че има проблем и пукнатина на фасадата, реагирах незабавно. Установихме на място, че трябва да се демонтира част от изолацията. Това, което установих на следващата сутрин е, че няма проблем с изпълнението на обекта, а проблемът е с поставен преди много години пено бетон. Той се слага върху кофража, залива се отгоре и той служи за топлоизолация. Това е лек бетон, измазано е отгоре и никой не знае, че го има. Никъде в проектите не е посочено, че го има.

Дюбелите са направени както трябва, но всичко е абсолютно нормално и по правилата. Никой не може да предположи, че отдолу има пено бетон. Сега се демонтира тази част, а на другата част ще бъдат монтирани допълнителни дюбели. Демонтираната част е около 20 квадрата, а общото място е 100 квадрата, които ще се предюбелират и измажат. Искам да уточня, че обектът е в гаранция и фирмата си поема всички разходи. Отново ще уточня, че нищо не е паднало, а просто се е напукало.

„Поръчителят на това нещо разпространи снимки, но на тях се виждат обезопасителни ленти и, че на обекта се работи. Разпространено беше, че „Спортен комплекс „Осогово“ осъмна с паднала изолация“. Това пишат. Това е публикувано в събота /12 август/ в 10.56 часа. Погледнах какво казват метеоролозите и те посочват, че се е съмнало в 6.32часа. След 4 часа и 23 минути е качена новина стадионът е осъмнал с паднала фасада. Аз съм изумен. Попитах Васил Гиков – управител на обекта и той уточни, че се демонтира част от козирката. Така се съмнало в 10.56 часа, но какво показват фактите – около 14 часа предния ден е констатирана пукнатина, час по-късно на място са екипите строители. Това са хора, избрани по обществена поръчка, не са избрани по симпатии. Всички дейности са съгласувани с Общината. Тук сме, уважаеми съграждани за истината и лъжата – да разберем как се композират новини и филми. Тук сме, за да срутим една по една кулите  на лъжата. Царството на лъжата може да съществува в социалните мрежи, но никога не може да замени истината“, коментира и кметът на града Петър Паунов.

Ръководителят на инженерния екип на обекта – инж. Илия Фусков, припомни, че строително ремонтните дейности на спортен комплекс „Осогово“ са започнали през 2021 г.

„Като цяло са изпълнени 5 600 квадрата топлоизолация по фасади. Близо 4100 квадрата топлоизолации по покрив, направени са 2000 линейни метра ВиК инстлации, също така са изпълнени всички 11 зали с отопление, вентилация, климатизация, газова инсталация и тн. Сградата е обновена основно и тя е с 11 000 кв.м. разгъната здастроена площ. Бюджетът е на стойност 2 978 400 лв. с ДДС, като това е офертата на изпълнителя и той толкова е получил за ремонтните дейности“, заяви още инж. Фусков.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK