Още 46 000 домакинства ще получат еднократна добавка от 148,35 лв. за отопление

Снимка: Infomreja.bg

Мярката се реализира от Агенцията за социално подпомагане

Още 46 000 домакинства ще получат еднократна добавка в размер на 148,35 лв. за компенсиране на повишените си разходи за отопление през миналия зимен сезон по мярката „Подкрепа за уязвими домакинства – SAFE“ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014 – 2020. Това решиха членовете на Комитета за наблюдение на Програма „Развитие на човешките ресурси“.

С добавката се компенсира високото ниво на инфлация вследствие на ръста в цените за електроенергия и топлоенергия през миналия отоплителен сезон, предизвикани от военната агресия на Русия в Украйна. За изплащането на добавката  бюджетът на операцията се увеличава с над 7,4 млн. лв. и вече е над 54 млн. лв.  Мярката се реализира от Агенцията за социално подпомагане, съобщават от пресцентъра на социалното министерство.

С еднократната добавка ще бъдат подкрепени домакинствата, в които има човек със 100% намалена работоспособност или човек над 75 години с над 90% степен на увреждане без определена чужда помощ. Подкрепата ще бъде достъпна за домакинствата, които не получават целева помощ за отопление.

До момента по мярката „Подкрепа за уязвими домакинства - SAFE“ еднократна добавка от 148,35 лв. получиха 320 000 семейства с деца с ниски доходи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK