Четирима американци, преподаващи в китайски университет, са били нападнати в парк

Снимка: БТА

Това стана в момент, когато и Пекин, и Вашингтон се стремят да предотвратят влошаването на двустранните отношения

Четирима преподаватели от колеж в Айова, които преподават в Китай, са били нападнати с нож по време на посещение в обществен парк, потвърдиха от  колежа "Корнел" и Държавният департамент на САЩ, предаде Асошиейтед прес.

В изявлението на президента на колежа "Корнел" Джонатан Бранд се казва, че инструкторите са били в парка заедно с преподавател от университета "Бейхуа", когато е станало нападението. Говорителката на "Корнел" Джен Висер в имейл заяви, че частното училище в Маунт Върнън си партнира с университета "Бейхуа" близо до град Цзилин в Североизточен Китай. 

В изявление на Държавния департамент се казва, че е запознат със съобщенията за нападение с нож и че следи ситуацията. В понеделник не бяха ясни подробности за степента на нараняванията на преподавателите и дали нападението е било целенасочено или случайно. Висер заяви, че колежът все още събира информация за случилото се.

Снимки, на които се вижда как жертвите лежат на земята и са окървавени, се появиха за кратко в китайските социални медии, предаде ДПА.

В Уейбо, китайската версия на "Екс", публикациите, свързани с инцидента, бяха изтрити малко след публикуването им.

До днес сутринта китайските държавни медии не бяха съобщили за инцидента.

Нападението се случи в момент, когато и Пекин, и Вашингтон се стремят да поддържат обмена между хората, за да предотвратят влошаването на двустранните отношения.

Китайският президент Си Цзинпин представи план за покана на 50 000 млади американци в Китай през следващите пет години, докато китайски дипломати твърдят, че съветът за пътуване на Държавния департамент на САЩ е обезкуражил американците. /БТА/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK

//