В Световния ден на книгата - мила среща между първокласници и гимназисти

Снимки: Първо ОУ - Гоце Делчев

Вчера ученици от НПГ „Димитър Талев“ в Гоце Делчев посетиха 1.в клас от Първо основно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в града, за да честват заедно Световния ден на книгата и авторското право. Ръководители на гимназистите бяха преподавателките по българки език и литература Величка Чакърова и Мария Кирева.

В началото на своеобразния урок първокласниците трябваше да решат приказна кръстословица, подготвена от учителката им в ЦДО – г-жа Пицева. Решавайки с лекота задачата, децата разбраха какъв е този специален ден.

С интересна презентация гимназистите запознаха малките ученици със същността на празника и с неговата история. Те насочиха вниманието им и към ползите от четенето на книги.

Учениците от НПГ бяха подготвили и специална игра под формата на гатанки. Първокласниците трябваше да разпознаят различни приказни герои, като детето, отговорило правилно, получаваше награда. И в тази игра те участваха с вълнение и ентусиазъм.

На раздяла гимназистите подариха на всяко дете по една своя книжка, а първокласниците зарадваха гостите си с книгоразделители, които сами бяха изработили. Малките домакини изпяха песента „Първи клас“ и рецитираха стихотворението „Аз съм българче“.

Така полезно и приятно завърши тази мила среща.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK