Над 200 деца се записаха в Регионалната библиотека в Световния ден на книгата

снимки: Община Благоевград

В Регионална библиотека "Димитър Талев" - Благоевград днес се проведе Ден на отворените врати. Инициативата е във връзка със Световния ден на книгата и авторското право и за насърчаване на четенето сред децата.

Всички желаещи деца до 14 години, които все още не са читатели на библиотеката, имаха възможността днес от 10.00 до 17.00 часа да се запишат  в Детски отдел напълно безплатно. До 15.00 часа вече бяха записани над 200 деца.

Четвъртокласници от Трето основно училище „Димитър Талев“ с ръководител г-жа Йорданка Пармакова участваха в литературно четене, посветено на 150 от смъртта на американския  писател Марк Твен.

Директорката Райка Христова и служител на библиотеката прочетоха на децата откъс от книгата на Марк Твен „Приключенията на Том Сойер“.

Учениците също четоха откъс от историческия роман „Принцът и просякът“ и отговаряха на въпроси в предварително подготвена викторина с биографията и афоризми  на Марк Твен. Като награда те получиха своите безплатни едногодишни абонаменти за библиотеката.

Кампанията на община Благоевград  „ Прочети -замени” за насърчаване на четенето на книги днес отново заработи с откриване на обновените къщички за книги. Сега те са още по-красиви и с по-богато съдържание.

Инициативата, която се провежда за втора поредна година в Благоевград също бе част от мероприятията, свързани с днешния Световен ден на книгата и авторското право.

 

снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK