Атанас Славов: Нотариуса не е бил защитен свидетел

Снимка: БГНЕС

Това установи проверката в Министерството на правосъдието

Мартин Божанов - Нотариуса не е бил защитен свидетел. Това установи проверката в Министерството на правосъдието, извършена от ресорния министър Атанас Славов.

Това означава, че Божанов не е бил охраняван и защитаван от Бюрото по защита. Ще има проверка за достъпа му до спецпрокуратурата, обясни Славов в ефира на БНТ. Той, за да е влизал там, е имал достъп отвътре. Това ще бъде засечено, увери правосъдният министър.

"Министерство на правосъдието отговаря за законодателството и за охраната на съдебната власт. За съжаление, Министерство на правосъдието няма оперативни и разследващи функции. Моята роля е да настоявам за обективност, за всестранно разследване. Ще участваме в работата на Парламентарната комисия, която е създадена, за да разследва случая с Нотариуса", обясни Славов.

Според него случаите Божанов и "Осемте джуджета" са една тежка диагноза. Проблемът е, че сме с тази тежка диагноза от много дълго време по думите му. В момента е ключово да се ориентираме към ефективни разследвания, обвинения и присъди. Има различни мнения относно това докъде стигат пипалата на тези мрежи за влияние, уточни Славов.

По мнението му Парламентарната комисия, която ще разследва случая около Нотариуса, има широки правомощия. Тя трябва много сериозно да се заеме със събирането на доказателства, с изслушването на институциите, които имат отношение към казуса, категоричен е Славов.

Според него, за да има толкова сериозна схема около Божанов, която се е развила около 20 години при различни управления, трудно може да бъде без политическа протекция.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK