49-годишен получи доживотен затвор за убийството на приятелката си

Снимка: Infomreja.bg

Жертвата и убиецът се познавали от 20 години

49-годишен мъж получи доживотен затвор за убийството на приятелката си в плевенското село Рибен. Присъдата е наложена от магистрати в Окръжния съд на Плевен. Мъжът е признат за виновен, че умишлено е умъртвил 41-годишната П.Д. на 24 май 2020 г, съобщават от Окръжната прокуратура в Плевен.

От събраните доказателства по делото е установено, че извършителят Г.И. и пострадалата жена се познавали повече от 20 години. Неколкократно имали любовни отношения, последната им връзка датирала от 2019 г.

На 23 май 2020 г. двамата били на рожден ден в дома на свои приятели, където употребили алкохол. Г.И. се държал агресивно. Между двамата възникнал скандал, тъй като мъжът видял приятелката си да пише нещо в телефона си. Г.И. издърпал пострадалата от масата, след което двамата напуснали празненството. Прибрали се в дома на жената в село Рибен, уточняват от прокуратурата.

На следващия ден между двамата отново възниква скандал. Г.И. нанесъл удари на приятелката си с юмруци и шамари в различни части на тялото ѝ. Повалил я на земята и продължил да я рита, нанесъл й и множество удари по тялото.

П.Д. спряла да оказва съпротива, но въпреки това Г.И. продължил да я удря, предава БТА. След побоя мъжът оставил безжизненото тяло на пострадалата на леглото. Той не потърсил медицинска помощ и не съобщил до 25 май, когато на място е изпратен екип на Спешна помощ, посочват още от прокуратурата в Плевен. Въпреки оказаната медицинска помощ, на 2 юни 2020 г. 41-годишната жена починала от нанесените ѝ травматични увреждания.

Съдебният акт подлежи на обжалване и протестиране пред Апелативния съд във Велико Търново.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as