РДГ – Кюстендил, с 9 403 проверки от началото на година, реагираха на 80 жалби

Снимка: Infomreja.bg

Образуваха 388 наказателни производства

За периода от 1 януари до началото на м. декември на 2021 година служителите на РДГ-Кюстендил, в изпълнение на задълженията си по контрола и опазването на горските територии са извършили общо 9403 бр. проверки.

Проверките са насочени към обекти за складиране, преработка и търговия с дървесина - 829 бр.; обекти за  добив на дървесина - 2009 бр. През годината са проверени още 4222 превозни средства транспортиращи дървесина, ловци - 1188 броя, 78 броя риболовци и 1077 други физически лица.

За периода са образувани 388 броя административно наказателни производства. Задържани са близо 100 куб.м. строителна дървесина и дърва за горене. Паричната равностойност на начислените суми по административните производства възлиза на близо 6 300 лв., обяви директорът на РДГ - Кюстендил, инж. Здравчо Тодоров.

През 2021 г. са разгледани и проверени постъпили 80 жалби, сигнали и заявления за извършвани незаконни дейности в горските територии в обхвата на двете области Кюстендил и Перник.

От тях голяма част са за разрушени черни пътища, следствие на извършвания транспорт на добита дървесина, незаконна сеч и други. Останалите получени жалби и сигнали в по-голямата си част са за извършени неправомерни сечи във възстановени гори на физически лица, възражения по изведени сечи от наследници на гори без пълномощно от останалите правоимащи. Подавани са и жалби относно нанесени щети от дивеча на насаждения от земеделски култури, съобщават още от РДГ - Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK