Редовното правителство извършило грях за медицинските хеликоптери

Снимка: iStock

Това заяви бившият служебен транспортен министър, а сега секретар на президента по икономически политики Христо Алексиев

Абсолютно всичко е готово България да има спешна медицинска помощ по въздуха в рамките на месец или два максимум. Това заяви бившият служебен транспортен министър, а сега секретар на президента по икономически политики Христо Алексиев пред bTV.

Той не е разбрал какви са доводите на новия транспортен министър Георги Гвоздейков за медицинските хеликоптери. Редовното правителство не е запознато какво е направено и какво не от служебното правителство, посочи Алексиев.

"Това не е просто грешно управленско управление, а грях към пострадалите хора, които могат да бъдат спасени", каза той в отговор на думите на сегашния транспортен министър, че няма да бъде сключен договор за медицинските хеликоптери и че Държавният авиационен оператор не може да обслужва самите медицинските хеликоптери.

Христо Алексиев уточни, че има площадки за кацането на хеликоптерите, има екипажи, които да обучават българските и ние казваме на хората да чакат до 2026 г. "И тук има война - война по пътищата, Ако стане инцидент на АМ "Тракия", отдалечен от населените места, ще трябва много време на линейката да отиде и да се върне", видимо се ядоса бившият транспортен министър.

Относно посещението на украинския президент Володимир Зеленски в България Алексиев оцени срещата като много полезна. Помощта към Украйна не е само военна, а и хуманитарна и диверсификация на енергийните източници. Нормално е по някои тема да няма разбирателство, каза Алексиев, визирайки спора между българския президент Румен Радев и Зеленски относно военната помощ.

Той посочи, че не може под външен натиск да бъдат взимани решения, а противопоставянето между парламент, правителство и президент не е добре за България. Решенията за военна помощ за Украйна трябва да бъдат взимани в България и между дискусии с всички заинтересовани страни по темата, настоя Алексиев.

Той увери, че служебното правителство е мислило за всички страни за диверсификацията на източниците на природен газ, не само за Украйна.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK