МС отпусна 22 милиона лева за изплащане на обезщетения в образованието

Снимка: Infomreja.bg

Министерският съвет отпусна също и 384 532 лв. за работа с деца и ученици от уязвими групи

Правителството отпусна 22 218 216 лв. за финансово осигуряване на дейности по Национална програма „Оптимизиране на вътрешната структура на персонала“ за 2024 година. Средствата са за изплащане на обезщетения за месеците януари - май 2024 г. при намаляване на числеността на персонала в образователните институции в резултат на промяна на структурата или състава му, както и при прекратяване на трудовите правоотношения на друго основание.

Финансирането е за сметка на планираните по бюджета на Министерството на образованието и науката за 2024 г. средства за изпълнение на националните програми за развитие на образованието.

Министерският съвет отпусна също и 384 532 лв. за работа с деца и ученици от уязвими групи. Средствата са за сметка на бюджета на Министерството на образованието и науката за 2024 г. и се предоставят на детски градини и училища за реализиране на мерките за подпомагане на достъпа до образование и предотвратяване на риска от отпадане от системата на предучилищното и училищното образование.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK

//