Русия предупреди за "болезнен" отговор, ако ЕС наложи ограничения над руски медии

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"На западните кореспонденти ще им се наложи да усетят ответните мерки", каза Захарова

Русия предупреди ЕС, че ще отговори мълниеносно и много болезнено, ако общността наложи ограничения над руски медии, предаде Ройтерс.

Зам.-председателката на Европейската комисия Вера Йоурова заяви, че ЕС може да санкционира "Гласът на Европа" заедно с "Росийская газета", РИА Новости и "Известия", съобщи Блумбърг на 6 май.

Говорителката на руското МВнР Мария Захарова заяви днес, че "западните кореспонденти ще им се наложи да усетят ответните мерки…ще отговорим мълниеносно и много болезнено".

"Дори само една руска медия да стане обект на неоснователни ограничения, това ще доведе до рикошет към западните им колеги тук в Русия – имам предвид западните журналисти".

В края на март чешкият премиер Петер Фиала съобщи, че разузнаването на страната е разбило финансирана от Москва мрежа, която е разпространявала руска пропаганда и е упражнявала влияние в Европа, включително в Европейския парламент.

Групата използвала базирания в Прага новинарски сайт "Гласът на Европа" да разпространява информации срещу изпращането на европейска помощ за Украйна, която Русия нападна през февруари 2022 г. /БНР/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK

//