Като по филмите: Задържаха двукратно крадец в Бургаско

Снимка: Infomreja.bg

Той е познат на властите и има богато досие

На 25 март до 24 часа е задържан 21-годишен криминално проявен бургазлия за извършени множество кражби на хранителни стоки и алкохол от магазини, разположени на терититорията на морския град.

Задържането му е осъществено след сигнал от служител в охранителното звено на магазин, разположен в комплекс "Меден Рудник".

Около 11.30 ч. на 25 март забелязал мъжа - многократно посещавал магазина с цел извършване на кражби, и наблюдавайки действията му, подал сигнал в охранителната фирмата на обекта.

Междувременно бургазлията се опитал да напусне магазина, но служителят го помолил да остане на място до пристигане на екипа.

Посетителят започнал да обижда охранителя, като го заплашил с убийство, отправил физическа агресия, дърпал дрехите му и го блъскал по тялото, след което успял да избяга от магазина, укривайки се.

Установен е като е конвоиран със служебен автомобил "Шкода Рапид" до помещения за задържане, разположени в Пето Районно управление – Бургас.

При пристигане в комплекс "Лазур" и излизане от служебния автомобил, задържаният побягнал като след около 20 м. се навел и взел от земята някакъв предмет.

Служителите възприели действието на бургазлията за реална заплаха и единия от тях след отправяне на ясно предупреждение, използвал служебния си тейзър.

21-годишния мъж е задържан повторно и откаран за преглед в УМБАЛ – Бургас, след което е приведен в помещението за настаняване на арестанти.

Беглецът е привлечен в качеството на обвиняем и му е наложена мярка "задържане под стража за срок от 72 часа". Констатирано е, че сред последните му прояви са: кражба на хранителни продукти от три магазина в три различни квартала.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK