Петков: Благодаря за смелостта на Радостин Василев

Снимка: Infomreja.bg

Петков: Няма нищо задкулисно, няма никакви уговорки

Благодаря за смелостта на Радостин Василев, това каза Кирил Петков пред журналисти по време на посещение във Велико Търново. 

"Най-важното нещо, в което всички ние сме се фокусирали, е да имаме 121 депутати, никой от тях да няма зависимости. Никой от тях да не спира реформата в съдебната система, никой да не спира промяната в КПКОНПИ, да можем да приемем бюджета. Това, което видяхме вчера, аз благодаря на смелостта на тези депутати и на Радостин Василев, че те казаха: "Нашата лоялност е към България и ние няма да допуснем подмяна на идеите, които ни бяха обещани, с някакви задкулисни договорки, някакви приятелства от 20 години с хора като Орлин Алексиев, с някакви такива неясни неща. Сега въпросът е техният пример да бъде последван от още 7 човека", обясни Петков.  

"Това, което се случва в момента е опит на хора, които много дълго време са обогатявали сами себе си от обществените средства, от данъците на всичи, да запазят тази система. Ние с нашите колеги, коалиционните партньори сме решили да променим това. Вярвам, че рано или късно ще победим и вие ще растете в друга среда", отговори на въпрос на момиченце, което иска един ден да стане министър-председател, дали е некултурно това, което се случва в държавата.

"Всяка сутрин ставам и тръгвам на работа с идеята, че трябва да правя верните неща, в които вярвам и да спазвам принципите. И знаейки, че правя най-доброто от себе си, вече какви резултати от това ще дойдат, то не е изцяло в мой контрол. Моята мотивация, моята задача е всяка сутрин да съм сигурен, че спазвам принципите си и давам всичко от себе си", обясни Петков, цитиран от Дарик. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK