Над две хиляди избирателни секции за местните избори отвориха в Москва

Снимка: ЕПА БГНЕС

Московчани могат да гласуват и по домовете си

Над две хиляди избирателни секции за местните избори отвориха в Москва. Те ще работят всеки ден в продължение на три дни от 08:00 ч. до 20:00 ч. московско време, предаде ТАСС.

"Общо в столицата има 2058 избирателни секции за гласуване по местоживеене. Предвидено е и гласуване в местата за временно пребиваване на гражданите като болници и следствени арести. Освен това московчани могат да гласуват и по домовете си", каза заместник-председателят на московската градска избирателна комисия Дмитрий Реут.

Едновременно с откриването на избирателните секции в руската столица започна и дистанционното електронно гласуване. Онлайн ще могат да гласуват избирателите с верифициран акаунт в сайта mos.ru за период от 60 часа – от 08:00 ч. московско време на 8 септември до 19:59 ч. московско време на 10 септември, както и с помощта на терминали за електронно гласуване в самите избирателни секции за времето, когато са отворени.

Награди на стойност 2,3 милиона рубли (42 782 лева) в купюри от 1000 рубли (18,6 лева) до 5000 рубли (93 лева) рубли ще бъдат разпределени на томбола сред избирателите, които ще гласуват дистанционно. Тегленето ще се проведе на 9, 10 и 11 септември. Партньори на програмата "Награди за милиони" са търговски вериги, кафенета, ресторанти, аптеки и благотворителни организации. На московчани, които ще участват в електронното гласуване за първи път през септември тази година партньорите на програмата гарантират, че ще получат 1000 точки, равняващи се на 1000 рубли.

Жителите на руската столица избират тази година депутати в 13 московски окръга наред с два нови окръга, както и кмет на Москва. В момента кметският пост се заема от Сергей Собянин, утвърден от Московската градска дума по предложение на тогавашния президент на Руската федерация Дмитрий Медведев на 21 октомври 2010 г. Собянин беше преизбиран два пъти. През 2018 г. 70% от избирателите гласуваха в негова подкрепа. /БТА/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK