Вече два месеца правителството на Денков „разлайва кучеата“. Това каза в предаването „Тази сутрин“ бившият служебен премиер и настоящ началник на кабинета на президента Гълъб Донев.

„Явно в началото на всеки месец редовното правителство на акад. Николай Денков ще излиза, за да казва публично, че са били още един месец във властта. Това вече не е изненада за никого. Обикновените граждани, които не се интересуват много от политика, вече вижда знаците, които редовното правителство дава за своето съществуване“, обясни Гълъб Донев.

Началникът на кабинета на президента посочи, че за два месеца никой не е видял реални действия за решаването на проблемите на гражданите. „Точно обратното – съсредоточават се върху критиките срещу служебните правителства, за които са виновни именно редовните“, поясни още той.

Гълъб Донев, в отговор на Николай Денков, посочи, че и редовното правителство има някои добри практики, но все още не се виждат реални действие за решаване на най-наболелите проблеми на хората. „Положителното за момента не може да се види, защото няма реално свършена работа“, поясни обаче той и допълни, че по-скоро става дума за „разлайване на кучетата“.

„Ние за първите два месеца бяхме готови с решения за почти всички кризи в държавата. Изградихме интерконекторната връзка Гърция-България, който беше във фаза, в която нямаше шанс да бъде довършена. Понижихме цените на горивата и обявихме война на инфлацията – все мерки, които пряко касаят българските граждани“, посочи още бившият служебен премиер.