Кюстендил в партньорство със средния бизнес в Германия

Снимки: МК "ГЕРБ"

Презентираха общински терен, който предизвика решително одобрение за реализация на значима инвестиция в областта на балнеологията

„След като за последната година привлякохме над 20 млн. лв. инвестиции в туризма и над 35 млн. лв. в икономиката, активната ни работа по привличане на инвеститори продължава!

Само в рамките на няколко седмици, за втори път с председателя на Общински съвет- Кюстендил, Иван Андонов бяхме домакини на среща с  господин Иван Тихов - представител за България на Федералната асоциация на средния бизнес в Германия – BVMW“, сподели Петър Паунов- кандидат за кмет на община Кюстендил с №69

Обсъдени бяха възможности за съвместна работа, като бяха представени конкретни обекти за инвестиции и проведени срещи с представители на местните стопански дейци.

На място на господин Тихов беше презентиран и общински терен,  който предизвика решителното му одобрение за реализация на значима инвестиция в областта на балнеологията и рехабилитацията.

След като се запозна с възможните процедури и срокове за проектиране и изграждане на здравно заведение, представителят на немските инвеститори изрази удовлетворение от добрата организация и експедитивния подход в работата на общинска администрация. След получаване на  пълните данните и показателите за застрояване на терена, проектът ще бъде представен на членовете на BVMW.

В  BVMW e.V Bundesverband членуват над 900 000 бизнес лидери и предприемачи в Германия с годишен оборот до 50 млн. евро. Компанията осъществява над 2 000 събития годишно, като това я прави и водеща сила при вземане на решения в немската политическа общност в Берлин и Брюксел.

Иван Тихов и управляваните от него екипи фокусират усилията си да помагат на компании от Германия с инвестиционни интереси към нашата страна и да оперират и изграждат бизнес модели в България, в сътрудничество с българския бизнес във всички сектори на икономиката.

С това Иван Тихов и дейността, която развива в България го превръщат в ключова фигура за растежа и развитието на българската икономика, в частта и с излизането на български компании на немски пазар, както и навлизането на немски инвестиции на наша територия.

Всичко за предстоящите местни избори - подготовката за тях, кандидатите и техните послания, следете в страницата ни Инфомрежа Избори!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK