Реставрират емблематични сгради в София и страната

Снимка: МК

Три от сградите са в столицата

Министерството на културата обяви обществена поръчка за инвестиционно проектиране и упражняване на авторски надзор на недвижими имоти с предоставени права на управление на институцията за четири емблематични сгради в София и в страната.

В столицата това са сградата на бул. „Княз Александър Дондуков“ № 16 (в която се помещаваше Националният институт за недвижимото културно наследство, бивш НИПК); сградата на бившия Софийски нотариат на бул. „Патриарх Евтимий” № 2 и сградата на ул. „Леополд Седар Сенгор“ № 1 (бивша ул. „Монтевидео“ № 21), която към момента се използва като административна с предназначение образование от „Специализиран Институт на франкофонията по администрация и мениджмънт“.

Четвъртата обособена позиция в обявената от Министерството на културата обществена поръчка е за „Изготвяне на проект и упражняване на авторски надзор за временно конструктивно укрепване на сградата на бивша Морска търговска гимназия (Военноморско училище), намираща се на остров „Св. св. Кирик и Юлита“, гр. Созопол“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK