До седмица се нормализира преминаването на камиони през Капитан Андреево

Снимка: Министерство на транспорта

В момента има „тапа“ от 3500 камиона в турската част

Около 50 служители на „Гранична полиция“ и „Митници“ са командировани от днес допълнително на Граничния контролно-пропускателен пункт „Капитан Андреево“. Целта е да се увеличи капацитетът на преминаване на тежкотоварни автомобили. Това заяви министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев след като заедно с турския заместник-министър на търговията Туна Турагай посетиха района на граничния пункт. „Минахме по всички точки, за да уточним какво искаме да видим в развитие“, коментира Николай Събев.

„Ще се опитаме в следващата седмица да осигурим преминаването на 2000 камиона на ден от турската страна към Капитан Андреево и до 1000 камиона - към Лесово. Идеята е в този период постепенно да се нормализира трафикът“, обясни министър Събев.

В момента има „тапа“ от 3500 камиона в турската част. Ежедневно пристигат 1300 – 1500 тежкотоварни превозни средства. По думите на Николай Събев, плановете са до септември да има увеличение с още 50 процента на капацитета на преминаване на транспортни средства през Капитан Андреево.

През последната седмица заместник-министърът на земеделието и храните Иван Христанов и народният представител и член на Комисията по превенция и противодействие на корупцията Константин Бачийски бяха на място, направиха проучване на проблемите с трафика и представиха конкретни предложения за решаването им.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK