Христо Иванов подаде оставка

Снимка: ДБ

Цялото ръководство на „Да, България“ се оттегля

Аз си подавам оставката като председател на ДА България, колегите ми от изпълнителния съвет също.

Това заяви Христо Иванов във видео, публикувано във Фейсбук страницата на Да България.

Направихме анализ и оценка на изборния резултат. Свикахме изпълнителен съвет, на който всички се обединихме около мнението, че резултатът е изключително лош. Той показва сериозно отстъпление от предните два избора, каза Иванов.

Това е сериозен знак от членовете на демократичната общност за оттегляне на доверието към нас. Причините за това са много и различни, но трябва да се носи отговорност. Всички причини са решения, за които отговорност нося аз, допълни Иванов.

Утре свикваме национален съвет на партията, на който ще предложим да се насрочи национална конференция за избор на председател. Аз ще предложа да се проведе поредица от вътрешно партийни дискусии, които да обсъдят накъде се движи партията. Моята оставка е предпоставка за откровена дискусия на назоваване на проблемите, каза още Иванов.

Христо Иванов ще предложи преди това да бъдат проведени вътрешнопартийни дискусии за бъдещето на “Да! България”. Той също така ще предложи да се даде мандат на бъдещите депутати за подкрепа на управление с мандат на “Продължаваме промяната”. 

Христо Иванов благодари на останалите председатели на партии в коалицията “Демократична България” Атанас Атанасов, Владислав Панев и Борислав Сандов. 

“Демократична България” е коалиция, в която инвестирахме всички заедно с колегите от ДСБ и “Зелено движение” като траен инструмент за представителство. Да, очевидно сме допуснали слабости, разочаровали сме избиратели. Но никой друг не си поставя амбицията да осъществява трайно и последователно политическо представителство на демократичната общност. Трябва да назоваваме проблемите, но да пазим инструмента, защото знам какъв огромен труд костваше на всеки един от нашите доброволци, застъпници и на колегите в органите на коалицията”, каза Иванов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK