Нинова към членовете на БСП: Приемете оставката ми и не давайте партията на търговците

Снимка: Infomreja.bg

Тя призовава съпартийците си да продължат да посочват председател чрез пряк избор

Отворено писмо от Корнелия Нинова - председател на БСП:

Претърпяхме тежка загуба на изборите за 50-ото НС и за Европейски парламент. Поемам отговорността за тези катастрофални резултати и подавам оставката си пред всеки един от вас- тези, които ме избрахте за ваш председател и единствените, които имате право да я получите. Надявам се с това да спрат всякакви лъжи и интерпретации на знайни и незнайни платени анализатори, които нямат никаква представа от правилата и Устава на БСП, но денонощно коментират "неистинската" ми оставка. Няма да участвам в работата на Изпълнителното бюро и Националния съвет на БСП, за да се избегнат всякакви внушения за моя намеса в решенията на колективните органи на партията. Ще се съсредоточа в работата в парламента, където ще защитавам вашите интереси, както съм го правила винаги досега.

Скъпи другари, минахме заедно през много битки и изпитания. Благодаря ви за подкрепата, труда, обичта и всеотдайността през изминалите години. Правила съм грешки, но никога не ви предадох и не продадох БСП, въпреки всичко, на което бях подложена. Посветих осем години на това да изчистя партията от клиентелизъм, зависимости и употребата ѝ за трупане на лично богатство и привилегии. Останахме единствените, на които задкулисието, "дълбоката държава" и мафията не могат да диктуват какво да правим. 

Сега искам да ви предупредя: чакат ни тежки месеци. Не бяха изминали и 24 часа от оставката ми и наддаването за БСП започна. Чуха се изказвания, които представляват отстъпление от наши дългогодишни позиции. И да знаете, че вратата на крепостта ни няма да бъде разбита отвън,а ще бъде отворена отвътре. Познавам ви: вие сте истински, достойни и честни хора. Вие, членовете, сте силата на партията, а не върхушката и. Не позволявайте да ви отнемат най-демократичното право на пряк избор на председател! Не позволявайте някъде скришом да решат и да ви инсталират зависим и удобен човек начело! Вие сте на ход! Не давайте партията на търговците! Не позволявайте парите да убият ценностите ни!

Моля приемете оставката ми. Приемете дълбокото ми уважение към вас. Бъдете здрави! Имайте вяра и никога не се предавайте. Сега си починете през август и събирайте сили за септември. Ще бъде интересен месец!

Писмото завършва с думите: 

ОБИЧАМ ВИ, ВИНАГИ ВАША - КОРНЕЛИЯ

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK

//