Пожарът при Югово и Нареченски бани не стихва, отново вертолет гаси

Снимка: Infomreja.bg

Военнослужещите помагат за овладяването на огъня

Вертолет „Кугар“ от 24-а авиационна база – Крумово за пореден ден се включи в гасенето на пожара над село Югово, община Лъки, днес 22 август. Екипажът на вертолета извърши обливане с вода от въздуха посредством системата за пожарогасене „bambi bucket” и съсредоточи усилията си в района между селата Югово и Нареченски бани. По този начин те подпомогнаха работата на десетките военнослужещи, пожарникари и доброволци, които участват в гасенето на пожара на терен.

Военнослужещите помагат за овладяването на огъня по молба на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Вертолет Ми-17 от 24-а авиобаза в Крумово от състава на Военновъздушните сили и днес се включи в гасенето на пожара над село Югово. Екипажът съсредоточава  усилията си в района между селата Югово и Нареченски бани и извършва обливане на терена с вода от въздуха посредством системата за пожарогасене „bambi bucket”.

37 военнослужещи с 5 автомобила гасят пожара на терен. Те са от състава на 4-ти артилерийски полк –Асеновград на Сухопътните войски и оказват помощ в борбата с огъня вече 11 ден.

За пореден ден военнослужещи от 4-ти артилерийски полк –Асеновград от състава на Сухопътните войски оказват помощ в гасенето на пожара, който бушува над село Югово, община Лъки. От 8 часа сутринта на терен са 37 военнослужещи с ръководител майор Емил Кръстев.

Те извършват дейности  по ограничаване и недопускане на огъня към населеното място в района на връх „Божево име”.  Огънят гори в трудно достъпната местност на височина 1430 метра.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK