Състезатели от "Юлен" и ски клуб "Банско" отново грабнаха купите

Снимка: Община Банско

Скиорите показах завидни умения на снега

От 13 до 15 март в курортите Боровец и Мальовица се проведоха детски състезания за купите „Мемориал на шампионите“, „Петър Попангелов – Старши“ и „Чамкория“. В надпреварата взеха участие близо 230 деца от всички клубове в страната.

Малките алпийци на ски клуб „Юлен“ прибавиха нови купи и медали към трофеите си в разгара на състезателния сезон.

Велина Панчева се завърна с две победи и едно второ място при момичетата до 10 години. Никол Иванова спечели сребро и бронз в стартовете на Боровец, след което спечели злато на Мальовица. Михаела Милева получи медал за шесто място при момичетата до 12 години на „Мемориал на шампионите“.

В най-многобройната група - момчета до 10 години, Александър Муса спечели купата на „Мемориал на шампионите“, бронз на „Петър Попангелов – Старши“ и сребро за второто място на купа „Чамкория“. Андрей Замфиров спечели в надпреварата за купа „Петър Попангелов – Старши“ и „Чамкория“ при момчетата в същата възрастова група.

Дванадесетгодишните състезатели от „Юлен“ показаха изключителни технически умения, като Рони Муса стана победител за купа „Чамкория“, трето място на "Мемориал на шампионите" и четвърто място за купа „Петър Попангелов – Старши“. Андрей Самарджийски зае второ, трето и четвърто място в отделните стартове, а Никола Балевски беше сред наградените до шесто място в трите старта.

Никола Замфиров се представи отлично, като спечели второ място в надпреварата за „Мемориал на шампионите“ и „Петър Попангелов – Старши“ при най-малките момчета. Всички участници впечатлиха публиката и получиха не само награди, но и множество овации на финала.

От 15 до 17 март на Белмекен, Рила, се проведе Държавното първенство по ски бягане за мъже и жени, юноши и девойки старша възраст.

СК "Банско" направи поредно успешно представяне в състезанието с много медали.

Въпреки по-малката си възраст, Мария Хинкова получи право да участва в категория девойки старша възраст (до 18 години). Тя се представи достойно в три дисциплини, като завоюва медали във всяка от тях - на 5 км в класически стил е със сребро, а на 10 км преследване и индивидуално се окичи с бронз.

Даниел Пешков при мъжете доказа високата си класа с 4 сребърни медала в дисциплините спринт на 1,6 км, 10 км в класически стил, 15 км преследване и индивидуално в свободния стил.

По всяка вероятност Пешков ще спечели за поредна година и Балканската купа в общото класиране, предвид резултатите му досега.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK