МВР към Петков: Действията ни не бяха обект на критики на последните избори

Снимка: Infomreja.bg

Калин Стоянов бе предложен за министър

По повод поредните внушения и нападки от страна на Кирил Петков и Атанас Атанасов, направени днес, обръщаме специално внимание, че преди, по време и след произвеждане на изборите за местна власт през 2023 г. действията на МВР не бяха обект на критики от тях. Тъкмо обратното.

Това обявиха в позиция, разпространена до медиите, от силовото министерство.

В текста се казва още:

Активността на гражданите, подаващи сигнали в МВР, показа ръст в доверието към институцията. Разпространяването на неистини е омаловажаване на труда на хилядите полицаи, охранявали изборния процес и вложили усилия за противодействие на купуването на гласове.

По време на избори Министерството на вътрешните работи осигурява преди всичко обществения ред. Организира, координира и контролира всички охранителни мероприятия, включително оперативното и явно противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите.

Не на последно място - резултатите от изборите са следствие от доверието на хората към представителите на политическата ни класа.

В „Дондуков“ 2 Кирил Петков коментира предложения от Димитър Главчев служебен кабинет по следния начин:

Един служебен кабинет има цел да постигне безпристрастни избори, където купеният вот да бъде ограничен максимално. Изборът на Калин Стоянов за служебен вътрешен министър е провокативен и обида в опит да се прикрие зависимости на този кабинет. Той е ярка политическа фигура, която се свързва с ГЕРБ, няма собствено мнение. Изборът му показва абсолютна наглост. Г-н Мундров е министърът, който беше подменен в последния момент и който никога не беше дискутиран, така че да бъде приет. Това показва ярко политическо оцветяване по най-лошия начин. Двамата министри, от които ще зависят независимите избори, са отговорност на ГЕРБ. Може да имаме само хартиена бюлетина и купен вот в голям мащаб. Ние сме взривени от това предложение. Мария Павлова е заместник на Борислав Сарафов, който е "олицетворение на превзетата държава". Това решение показва пълно оцветяване на този кабинет и е обида за нас, означава, че няма да има безпристрастно правосъдие.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK