Кремъл: Западните банки разбират катастрофалните последици от конфискация на руските активи

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Някои банки се опасяват, че това ще доведе до скъпоструващи съдебни дела

Кремъл днес заяви, че правните отдели на западните банки разбират "катастрофалните последици", Ако ЕС изпълни плановете си да конфискува руските активи, предаде Ройтерс.

Някои западни банки лобират срещу предложенията на ЕС за преразпределяне на приходи от лихви на стойност милиарди евро от замразените руски активи, тъй като се опасяват, че това ще доведе до скъпоструващи съдебни дела, казаха източници от индустрията.

По повод предложението на ЕС за налагане на вносни мита за зърно от Русия и Беларус говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че Русия има много алтернативни експортни пазари за зърното си. По думите му ще е необходима работа на експерти, за да се определи дали Русия или ЕС ще пострадат повече от подобни ограничения.

Коментирайки съобщения в медиите, че Вашингтон е казал на Украйна да спре да нанася удари по руски петролни рафинерии, Песков каза, че това зависи от САЩ, но Русия би предпочела "те да призоват режима в Киев да се откаже от своята същност и преди всичко от терористичните дейности срещу цивилни цели и жилищни домове".

Коментарите му, изглежда, визираха украинския обстрел срещу руската гранична Белгородска област, посочва Ройтерс.

Говорителят на Кремъл каза още, че няма информация за каквито и да било гаранции за сигурност от страна на йеменските бунтовници хуси за руски и китайски товарни кораби в Червено море, на фона на появилите се в медиите съобщения за споразумение между Москва, Пекин и хусите. /БТА/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK