Протест на миньори и енергетици блокира пътища в страната

Снимка: БГНЕС

Това е третата протестна акция на сдружение "Миньори и енергетици заедно" в последните седмици

Протестиращи енергетици блокираха движението по пътя между Стара Загора и Казанлък при старозагорското село Змеево до 11:45 ч. Наложи се автомобилите в участъка даизчакват на място, пише news.bg.

Това е третата протестна акция на сдружение "Миньори и енергетици заедно" в последните седмици. В него участват работещи от комплекса "Марица-Изток". Те настояват България да не плаща за въглеродните емисии от централите в Маришкия басейн до изграждането на завод за тяхното улавяне.

Искат също рекултивация на терените на мините, които да се стопанисват като земеделски горски фонд, а не за индустриални цели. Протестиращите са и против планираната от 1-ви юли частична либерализация на пазара на електроенергията, която според тях ще засегне домакинствата и ще доведе до непосилни сметки за ток.

От името на сдружението в Стара Загора Йордан Стоянов заяви, че от организацията са категорични и няма да отстъпят от исканията си. Заплашват и да предприемат по-мащабни действия, ако няма реакция от страна на управляващите. 

Протестът, започнал от Раднево, продължава с шествие към Казанлък. На разклона за Мъглиж протестиращите отново смятат да спрат движението за около 30 минути в ранния следобед. Автошествието ще продължи към Гурково и Нова Загора, където от около 17 ч. движението ще бъде блокирано за около час и половина.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK