Нинова: Само БСП не се прегърнахме със задкулисието и не си предадохме хората

Снимка: БСП

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

„Нашата европейска листа е съчетание от младост и опитност. Впечатляващи са тяхната компетентност, образование, подготовка и знания на езици. Не се съмнявам в това, че те достойно ще защитават България в ЕС. Искам да ги поздравя и да им пожелая да имат характер, защото се нуждаем от българи с характер в Европа, които да поставят българския интерес над всичко.” Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на представянето на кандидатите за евродепутати на „БСП за България” в София.

„Днес едни наши политически опоненти са си присвоили етиката евроатлантизъм. Всъщност, с действията и решенията си, те са възможно най-големите антиевропейци. С това, което правят, рушат доверието в ЕС . Послушанието им на чужда воля  увеличава евроскептицизма у българския народ”, посочи Нинова.

Според нея българските социалисти имат предимството, че това, което говорят днес за Европа, го говорят от много години. 

„Нашите представители в ЕП ще се борят за мирна,  сигурна, стабилна и социална Европа”, каза Нинова.

Тя припомни, че БСП за пръв път през 2018 г. е заявила, че европейската мигрантската политика е сбъркана. Тогава г- жа Меркел канеше мигранти, а Борисов я развеждаше по Моста на въздишките в София. А сега, през 2024 г., Европа  разбра грешките си и  преосмисля мигрантската политика. Е кой е бил прав," попита Нинова.

„Когато ние стояхме зад ядрената енергетика, ни се казваше, че тя няма бъдеще. Сега ядрената енергетика е обявена за зелена. Франция открива нови ядрени централи. Е, кой е бил прав? Виждате ли колко фалшиво е  това, което говорят българските уж „евроатлантици", спрямо това, което правят? И колко истинско – хем европейско, хем българско е поведението на БСП през тези години”, обърна внимание Корнелия Нинова.

По думите ѝ 99% от българската политика е обвързана с това, което се случва в Европейския съюз и е грешка двете да се разделят.

„В Европа определят субсидиите за земеделските производители и техните са по-високи от нашите. И там нашите евродепутати трябва да се борят да ги изравнят. Там ще трябва да се борят да се спре безмитният внос на земеделски продукти от Украйна, които убиват българското и европейското производство. Там се решава какво ще се случи с въглищните централи и Зеления преход. Но ние тук, в България, ще трябва да забраним земеделска земя да се ползва за фотоволтаици. Ще трябва да намалим субсидията на зърнопроизводителите и да я прехвърлим към производителите на плодове, зеленчуци, мляко и месо, за да ядем българска храна. Те ще се борят за социална реформа, но ние, тук, в българския парламент, ще трябва да приемем младежката гаранция и младежкия  културен чек. Затова нашите представители в Европейския парламент и тези в българския парламент трябва да се неразривно и ежедневно свързани”, даде за пример Нинова.

Според нея БСП има две достойнства пред другите партии и кандидати.

„Ние доказахме в управление, че всичко това, което обещаваме – изпълняваме. В управлението, в което участвахме, ние стабилизирахме държавния сектор. Ние изведохме икономиката на първо място в ЕС. Ние доказахме, че парите, които влизат от индустрията, могат да се разпределят справедливо – 22 млрд. лв. за социална политика, безплатни ясли и детски градини, безплатни учебници, намалени данъци за млади семейства с деца, увеличена минимална работна заплата, увеличени пенсии. Ние има с какво да застанем и тук, пред българите, и пред нашите колеги в Европа и да кажем: БСП е доказала своя социален характер”, каза още лидерът на българските социалисти. 

Другото предимство, по думите на Нинова, е това, че БСП, на каквото и да е била подлагана, не се е предавала, не е отстъпила от принципите и идеологията си и не е излъгала своите избиратели.

„Не си предаваме хората, за да си уредим живота. Всички минаха през прегръдката с мафията и приключиха. За съжаление, мафията се възроди. Затова пред нас е и това предизвикателство – да победим този модел в България, да намерим съюзници в Европа, да се използва съдебната реформа наистина за справедливост, да се задейства Европейската прокуратура и най-накрая този, който е ограбил българския народ, да си получи заслуженото – присъда и затвор”, подчерта Нинова.

И заключи: „Ние, българските социалисти, сме за достойна България в мирна, социална, стабилна и сигурна Европа.”

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK

//