Крадци задигнаха дрехи, пазарска количка и лекарства от магазини в Перник

Снимка: Infomreja.bg

Извършителите са установени

Вчера в Първо РУ - Перник, били подадени сигнали за откраднати две шуби от магазин на ул. „Отец Паисий“ и шишенца с таблетки и витамини от специализиран обект в центъра на областния град.

След проведени незабавни издирвателни и следствени действия са установени двама мъже, заподозрени за извършените деяния. Започнати са досъдебни производства и работата по документиране на случаите продължава под надзора на прокуратурата.

А в края на януари във Второ РУ - Перник, бил подаден сигнал от управителя на голям магазин за открадната метална пазарска количка. Полицаите предприели съответните действия и много бързо стигнали до извършителя – 20-годишен от с. Доганово, община Елин Пелин.

Стойността на открадната вещ е възстановена и материалите по случая са изпратени на Районна прокуратура - Перник, с мнение за прилагане разпоредбите на чл. 218 „б“ от Наказателния кодекс.

Две девойки по на 15 години и една на 16 са задържани от служители на Първо РУ - Перник, за кражба на дрехи от голям магазин в центъра на областния град. Това станало много бързо, след като бил подаден сигнал на тел. 112.

На тийнейджърките е наложено 24-часово задържане по Закона за МВР. Уведомена е Районна прокуратура – Перник. Инспектори от Детска педагогическа стая продължават работа по случая.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK