Борисов към Османи: Имаме път към Европа, ние сме най-близки

Снимка: ГЕРБ

Да спрем с провокативните действия, зове лидерът на ГЕРБ

"Имаме път към Европа, ние сме най-близки, да спрем с провокативни действия, защото не са хубави, искам да са ни все по-добри отношенията". Така се обърна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов към външния министър на Република Северна Македония (РСМ) Буяр Османи, който е на посещение у нас.

Борисов посочи, че ГЕРБ-СДС са победили на изборите, въпреки подкрепата им за Република Северна Македония. "Българите оцениха, че най-близкият наш народ е подкрепен и трябва да бъдем заедно", добави той, цитиран от БТА.

Можем да се поздравим с успеха и да продължим, ние тук трябва само транспортни коридори да правим, важните неща си се движат, трябва да сме заедно, смята лидерът на ГЕРБ.

Той коментира, че конфликти има в целия ни регион - Сърбия и Косово, Украйна и Русия, Турция и Гърция, и "остава ние със Северна Македония да сме в конфликт". "Дайте да градим, хората искат да живеят добре", призова Борисов.

Лидерът на ГЕРБ отбеляза, че случилото се с българския химн по време на футболен мач не е било красиво и е създало напрежение в България. "Не е наша работа да ви се месим, но и за закона за политическите партии и сдруженията в България има остра реакция, което пречи на добросъседството", допълни той и помоли приемането му да бъде забавено, докато не се произнесе Венецианската комисия.

Имаме и положителни примери - първа копка на коридор номер 8, изтъкна още Бойко Борисов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK