Община Банско организира празнична вечеря за учители, културни дейци и музейни работници

Снимки: Община Банско

За доброто настроение на празнуващите от различни поколения се погрижиха певиците с бански корен Мария и Магдалена Филатови

В навечерието на националния празник 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, общинското ръководство на Банско покани на празнична вечеря бивши и настоящи учители, библиотекари, читалищни и музейни работници от Банско, Добринище и селата от Местенски район.

В приветствието си към тях, кметът Стойчо Баненски изрази благодарност от свое име и от името на всички жители на общината за всеотдайния им труд на ползу роду, който за тях не е работа, а призвание и дълг. Той подчерта, че давайки знания и възпитавайки младите хора като личности, учителите и културните дейци са тези, които в голяма степен изграждат обществото и определят бъдещето му.

Да уважат тържеството дойдоха и зам.-кметовете Сашка Въчкова и Георги Доневичин, секретарят Иван Докторов и общинските съветници Иван Драгосинов и Милена Касапинова. За доброто настроение на празнуващите от различни поколения се погрижиха певиците с бански корен Мария и Магдалена Филатови.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK

//