Анна Донкова: Мечтая всеки жител на село Мосомище да произнася името му с гордост

Снимка: БСП

„Ще работя в полза на обществото и жителите на селото – за добър и достоен живот!“

Анна Михова Донкова е независим кандидат за кмет на село Мосомище, община Гоце Делчев, подкрепен от Коалиция „БСП за България“. Родена в град Панагюрище през 1967 година. Семейна, с 3 деца и 4 внуци. Завършила висше образование в гр. Москва с магистърска степен по специалността "Инженер - конструктор на гъвкави автоматизирани производствени системи". Притежава и втора магистратура "счетоводство и контрол" от ЮЗУ "Неофит Рилски" Благоевград, както и допълнителна професионална квалификация "учител по икономически дисциплини". Работила е в Дирекция Бюро по труда гр. Гоце Делчев на различни позиции. В Кметство с. Мосомище е заемала длъжността "секретар" и за кратко "кмет". Към настоящия момент ръководи собствена счетоводна кантора, вещо лице е към Окръжен съд Благоевград и оценител на проекти към СНЦ "МИГ - Гоце Делчев - Гърмен - Хаджидимово". Човек с опит в управлението. Можете да я подкрепите с номер 69 в бюлетината за кмет на село Мосомище.

Защо човек като Вас с успешен бизнес и голямо семейство, реши да се впусне в битката за кметското място на село Мосомище?

Преди доста години дойдох от Панагюрския бунтовен край в Македонския. И … логично е да не се примирявам с рутината, а да търся различното, интересното. Моят темперамент е такъв – не се нося по течението, боря се срещу несправедливостта и съм здраво стъпила на земята. Като съпруга, майка на три деца и работеща жена с четири внучета, да организирам времето си по най-добрия начин е било едно от важните неща за мен. Отговорна съм и организирана, а всичко това би ми помогнало изключително много в работата ми като кмет. Аз не за първи път се кандидатирам за кмет на с. Мосомище. Работила съм в кметството и съм показала, че мога.

Като счетоводител с дългогодишен опит и оценител на проекти бих била от помощ на земеделските производители, на хората с малък семеен бизнес.

Какво според Вас трябва да се промени в село Мосомище, за да живеят хората по-добре и по-спокойно?

Жителите на с. Мосомище заслужават да живеят по-добре. Само като погледнеш градините им и разбираш, че тези хора са трудолюбиви, че се радват на красивото, че красотата е в тях. Тя е в носиите на самодейците, в песните и душите им!

Затова искам да съм от хората, които ще помогнат тази красота да се съхрани.

Като председател на Читалището, съм успяла да събудя и развия желанието на жителите да пазят и съхраняват местния фолклор. Смея да твърдя, че Читалището ни развива богата културна дейност, най-активното е в Община Гоце Делчев, с най-много самодейци. Въпреки ниската субсидия от Министерството на културата с помощта на доброволците към Читалището успяваме да се справим с предизвикателствата и за последната една година сме ремонтирали двете малки зали, за да могат самодейните ни състави да провеждат своите репетиции. Постоянно обновяваме библиотечния фонд с наши средства и благодарение на дарители.

Какво бих направила най-напред в селото? – Ще започна с дребните на пръв поглед неща. Бих сменила табелите, за да се знае, че името на селото е Мосомище. За някой това може да е маловажно, но аз не смятам така, защото от 5 години името на селото е променено, а все още има хора, които се чудят как да го изпишат. Ще се заема с почистването на селото – площад, парк, улици и тротоари.

Зная, че има хора, които имат нужда да бъдат подкрепени, за да си стъпят на краката. Има и такива, които се чувстват неразбрани и неоценени. Ще се опитам да ги включа активно в живота на селото, за да усетят подкрепа и да разберат, че са ценени.

Има много възрастни хора, които имат нужда от помощ и човешко отношение. Тук Църковното и Читалищното настоятелства съвместно с кмета могат да направят много.

Емблематично място за селото ни е Топлицата. Там може да се направи много за комфорта на почиващите и затова в програмата залагаме изграждане на велоалея до местността „Топлицата“ и поставяне на съоръжения за отдих.

Важно за мен е благоустрояването на селото, подобряване на инфраструктурата, провеждане на кампании за опазване на природните ресурси и по-добра екологична среда, подобряване на социалните дейности и здравеопазването, подпомагане на образователните институции, подкрепа за младите хора и децата, разширяване на културната дейност и спорта в селото ни. Всички тези дейности съм описала подробно в предизборната си програма. За да се случи всичко това ще заложа на диалог и консенсус на всички нива. Ще изградя силен, можещ и мотивиран екип. Ще създам атмосфера на уважение и толерантност. Ще водя политика на прозрачност и диалог, както с кмета на община Гоце Делчев, така и с всички представители на политическите партии в Общинския съвет на Гоце Делчев.

На каква подкрепа ще разчитате, за да спечелите изборите и да реализирате програмата си?

Аз съм независим кандидат за кмет на с. Мосомище. Подкрепена съм от Коалиция „БСП за България“, за което благодаря. Имаме много общи виждания относно бъдещото развитие на селото и програмите ни са близки. Разчитам на всеки, който вижда в мое лице достоен кандидат за кмет и който се припознава в управленската ми програма.

За постигане на поставените цели ще разчитам на подкрепата на Община Гоце Делчев и на подкрепата на жителите на с. Мосомище. Ще работя в полза на обществото и жителите на селото – за добър и достоен живот!

Искам да се обърна с молба към жителите на с. Мосомище да бъдат активни и в изборния ден да излязат да подкрепят своя кандидат за кмет. Само така ще могат след това да участват пълноценно в управлението на селото. Аз вярвам, че заедно ще направим селото ни едно наистина прекрасно място за живеене на нас, нашите родители и децата ни! Мечтая всеки един жител на селото с гордост да произнася името му и повече хора по света да научат за с. Мосомище!

Всичко за предстоящите местни избори - подготовката за тях, кандидатите и техните послания, следете в страницата ни ИНФОМРЕЖА ИЗБОРИ!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK