Прокуратурата за убитата от кучета жена: По тялото й са открити разкъсни рани

Снимка: Infomreja.bg

Полиция охранява три от кучетата, хванаха и четвърто

Във връзка с намерена на 30.03.2023 г. починала 40-годишна жена в Долна Оряховица, в Районно управление-Горна Оряховица е започнато досъдебно производство за изясняване механизма и причините за смъртта й, съобщават от държавното обвинение.

Разследването се провежда под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура-Велико Търново, като към настоящия момент са извършени множество процесуални действия - оглед на местопроизшествие в присъствието на наблюдаващия прокурор и съдебен лекар, разпити на свидетели, назначени са експертизи, както и други неотложни действия по разследването.

Тялото й е намерено сутринта на черен път в покрайнините на града, като при първоначалния оглед са констатирани следи от разкъсни рани, вероятно причинени от животни.

Данните към момента сочат, че с голяма степен на вероятност, нараняванията по тялото на починалата жена са били причинени от кучета, отглеждани в намиращ се наблизо частен имот. В него са установени три кучета, които към момента са под постоянен полицейски надзор, като е констатирано, че имат зацапвания от червена течност по тялото. Извършват се активни действия по залавянето на четвърто куче, отглеждано в имота с останалите три. Обективните находки по делото ще бъдат подложени на експертен анализ.

Действията по разследването се извършват приоритетно и продължават под ръководството на Окръжна прокуратура-Велико Търново.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk