Гоцеделчевци почетоха делото на Освободителите

Снимка: Infomreja.bg

Тържеството се състоя пред паметника на загиналите във войните

В Гоце Делчев тържеството по повод 146-ата годишнина от Освобождението на България от турско робство се състоя пред паметника на загиналите във войните. Тук дойдоха народният представител от 49-ото Народно събрание Богдан Боцев, кметът на Общината Владимир Москов, заместник – кметовете Валери Сарандев и Саид Иброш, председателят на Общинския съвет Иван Геров, Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим, общински съветници, представители на партии и институции, офицери, ученици от основните и средните училища в града, общественици. Всички те положиха венци и цветя пред паметника и сведоха глави в знак на признателност към героите при Стара Загора, Шипка и Шейново – руските войни и българските опълченци.

Присъстващите с голямо внимание изслушаха Вазовата ода „Опълченците на Шипка“ в изпълнение на талантливата рецитаторка Лилия Герова.

За тържествената атмосфера отново допринесоха ученици и преподаватели в ПГ по МСС „Пейо Яворов“, чиито гвардейци застанаха в почетен караул от двете страни на паметника. Патриотично чувство извикаха и възпитанички на училището с наметала в цветовете на българския трибагреник.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK