Шефът на полицията разпореди проверка по случая с обесения арестант

Георги Костов, снимка: infomreja.bg, архив

Задържан за шофиране след употреба на алкохол сложи край на живота си в ареста на благоевградската полиция.

39-годишният Иван Михайлов от Благоевград бил арестуван този следобед. Към 14,30 часа в село Изгрев униформени спрели за проверка лек автомобил „Фиат Пунто“.

Тест с дрегер отчел алкохолна концентрация от 1,8 промила алкохол в издишания от водача въздух. Михайлов бил придружен от полицейските служители до Спешния център за вземане на кръвна проба, но отказал да даде кръв за изследване.

На път за ЦСМП – Благоевград мъжът опитал да слезе от полицейския патрул и да избяга. Иван Михайлов е задържан към 17 часа в Първо РУП – Благоевград с полицейска мярка за 24 часа, съобщиха от пресцентъра на ОД МВР.

Срещу него е започнато бързо полицейско производство за престъпление по чл.343”б” от Наказателния кодекс.

Час по-късно – към 18.05 часа, охраняващият килията полицай открил Иван Михайлов обесен.

По неофициална информация мъжът се обесил с връзката на анцуга си. От полицията обаче твърдят, че той е използвал чаршаф, който бил завързан за решетката на прозореца.

За момента остава неясно как е станало самоубийството и защо то не е забелязано на контролния монитор, при положение, че в килията има камера.

На този етап липсва и обяснение защо връзката на анцуга не е била иззета при задържането на Иван Михайлов.

По разпореждане на окръжния прокурор местопроизшествието е посетено от следовател и дежурен прокурор.

Образувано е досъдебно производство за изясняване на всички обстоятелства и причини за настъпване на смъртта на Иван Михайлов и дали фаталният му край е в резултат на извършено престъпление от общ характер.

С цел изясняване на случая и за установяване на данни за извършени дисциплинарни нарушения от страна на служители на ОДМВР - Благоевград със заповед на директора Георги Костов е разпоредена служебна проверка по случая.

Инспекторатът на МВР също работи по инцидента, на място има и служители на Института по психология – МВР.

 

КОМЕНТАРИ

бхддй12:47 - 09.04.2013
ТЯ ГРОЗНИК НА СНИМКАТА НЕЗАБАВНО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЗМЕТЕН ОТ ПОЛИЦИЯТА И ДАДЕН НА ПРОКОРОР ДА ОТГОВАРА ЗА БЕЗХАБЕРИЕТО НА НЕГОВИТЕ СЛОЖИТЕЛИ!
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK

//